Skal jeg købe den nye IPhone 12 Pro?

Gode råd til hvorfor du bør overveje den nye version fra Apple

Apple beskriver den nye version således ”den bedste iPhone nogensinde, der byder på den kraftfulde A14 Bionic, helt nyt design med Ceramic Shield, pro-kamera-system, LiDAR-scanner og den største Super Retina XDR-skærm nogensinde på en iPhone”.

Her finder du vores 9 gode råd, til hvorfor du bør overveje den nyeste version fra Apple.

5G Netværk

En vigtig grund til at opgradere til den nyeste iPhone er supporten af det nye 5G netværk. Dette netværk bliver snart standard i Danmark og meget hurtigere end 4G. Alle iPhone 12-modeller har 5G-chippen og understøtter dermed det nye netværk.

Det betyder, at den nye IPhone 12 bliver frigivet på det rigtige tidspunkt, da TDC I begyndelsen af september 2020 som det første selskab i Danmark åbnede op for 5G netværket.

Vandtæt 6 meter

iPhone 12 Pro-modellerne har branchens bedste IP68-klassificering, som betyder, at de tåler nedsænkning i op til 6 meter dybt vand i op til 30 minutter og er beskyttet mod hverdagens spild uheld, herunder kaffe og sodavand.

Holdbarhed

En anden nyhed er det såkaldte Ceramic Shield på telefonens forside. Ceramic Shield giver glasset ekstra beskyttelse og ifølge Apple selv, så er glasset 4 gange bedre beskyttet end før. Ceramic Shield er en ny glas belægning der beskytter bedre mod slag og ridser. Apple har ikke tidligere haft det bedste ry for glasbeskyttelse, så det ser vi som en vigtig forbedring.

Størrelse

Apples nye topmodel kan ligesom altid købes i to størrelser. Den mindste version er iPhone 12 Pro og XL-versionen kaldes iPhone 12 Pro Max. Begge enheder har nu fået en større skærm sammenlignet med Phone 11. Sidste års model havde en skærmstørrelse på 5,8 tommer, efterfølgeren har nu en 6,1-tommer skærm. Derudover præsenterer Apple den største iPhone nogensinde. Det er deres nye 12 Pro Max, med en 6,7-tommer skærm. Den er større end nogen anden iPhone model hidtil. Dens forgænger 11 Pro Max havde en 6,5-tommer skærm.

Design

Apples flagskib har fået et nyt design. Designet af IPhone 12 er inspireret af iPad Pro og iPad Air, hvilket giver designet flade sider og ingen skrånende ryg. Apple bruger stadig rustfrit stål til rammen, som tidligere Pro modeller og aluminium på ikke-Pro iPhones.

IPhone 12 i findes i en ny farve. Telefonen leveres i grafit, sølv, guld og havblåt. Den blå farve er ret cool med en mørkeblå skygge. Desuden er højtaleren (revnen øverst på skærmen) blevet en brøkdel mindre. På trods af den større skærm er iPhone Pro ikke blevet større end iPhones fra de seneste år.

Skærm

Pro-modellerne har igen en OLED-skærm. På grund af skærmens større format har dette også en højere opløsning. Den mindste Pro’en er 2532 x 1170 pixels med 460 pixels per tomme (ppi). Max-versionen har fået en opløsning på 2778 x 1284 pixels og 458 ppi.

Apple hævder, at billedet er så naturtro, at man næppe kan skelnes billeder taget med IPhone 12 fra virkeligheden. OLED-skærmen giver også smuk HDR-video med en maksimal lysstyrke på op til 1200 nits.

Kamera

Verdens bedste smartphone-kamera er blevet endnu bedre og mere alsidig takket være avanceret kamera hardware, der får hjælp fra A14 Bionic-processoren. Med den nye billedbehandlings processor giver A14 Bionic højere billedkvalitet og tilbyder effektive funktioner til såkaldt beregnings fotografering, hvilket forbedrer dine fotos med algoritmer og beregninger, når de skal tages. Sådanne funktioner mangler i traditionelle kameraer.

Ligesom sin forgænger har Apples flagskib tre styks 12 megapixel kameraer til henholdsvis vidvinkel, ultra vidvinkel og telefoto. Den almindelige vidvinkel har nu en linse med syv i stedet for seks linser og en blænde på f / 1.6 i stedet for f / 1.8. Teleobjektivet har en brændvidde på 52 mm, hvilket muliggør en fire gange optisk zoom (det er forstørrelsesfaktoren mellem den ultravidvinkel og teleobjektivet).

Eksklusivt for de avancerede Pro-modeller er det nye Apple ProRAW-format, som vil være tilgængeligt i en iOS-opdatering senere på året. Det kombinerer billedbehandling og Apples beregnings fotografering med alsidigheden i RAW-formatet. Dette giver dig meget mere kontrol over brugen af ​​farver, detaljer og dynamisk rækkevidde på dine fotos, både på selve iPhone og med andre professionelle fotoredigerings applikationer.

En anden forskel fra den “normale” iPhone er LiDAR-scanneren. Som også kunne ses på iPad Pro i begyndelsen af ​​dette år. Scanneren er en del af kamera systemet og bruger laserlys til at fange rumlige objekter ved at måle refleksioner. Dette fungerer på samme måde som en radar.

Pris

Start priserne for Pro-modellerne er de samme som iPhone 11’s pris ved lanceringen af den. Prisen på iPhone 12 Pro starter ved 8.899,00 DKK. For den større Max betaler du mindst 9.699,00 DKK. Prisforskellen mellem harddisk størrelserne, er dog blevet lidt mindre end ved forgængeren.

Populære deals

Flere artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få besked når i tilføjer nye spændende deal forslag og rabatter!
FÅ rabat
Bliv en del af BuyMore
Som medlem opnår du mulighed for at få store rabatter på produkter, som du selv er med til at bestemme.

Buymore medlemskabet er helt gratis.