PlayStation eller Xbox: Hvilken konsol skal du vælge?

I slutningen af 2020 udkommer 4 nye spillekonsoller. Fra Playstation har vi PS5 og PS5 Digital, mens vi har Xbox ser Series-X og Series-S.

Hvis du skal ud og investere i det nyeste nye indenfor spillekonsoller, er det første du skal gøre op med dig selv, om du vil have en digital maskine (PS5 Digital / Xbox Series-S) eller ej. Den digitale maskine har ikke blu-ray afspiller, så samtlige spil skal hentes fra enten Playstation Store eller Xbox Live, alt afhængig af hvilken maskine du ender med. Hvis du derimod vil have en normal maskine (PS5 / Xbox Series-X), får du en kraftigere konsol og derudover bibeholder du muligheden for at købe fysiske disc-spil.

Fordelene ved de digitale er først og fremmest prisen, da de formentlig vil udkomme til en skarpere pris, da det er en mindre kompleks maskine. Derudover er der størrelsen på selve konsollen, kigger man på de digitale konsoller er de en del mindre end de normale konsoller, fordi der ikke skal være plads til disc-læseren. Fordelen ved de normale konsoller, er først og fremmest kraften på konsollens processor og størrelsen på lagringskapaciteten. Dernæst er flere funktioner altid et plus. De dyrere konsoller har udover muligheden for disc-spil, selvfølgelig også muligheden for at se DVD- og BluRay-film – hvilket for nogen vil være en stor fordel, hvis konsollen skal kunne bruges af hele familien.

Det næste og faktisk lige så vigtige spørgsmål er; Hvem skal du spille med? Og hvad spiller de på?

Grunden til det er så vigtigt, er fordi det desværre er de færreste spil der tilbyder “cross-console-gameplay”, altså spil på tværs af forskellige konsoller. Derfor kan det være enormt vigtigt, at spille på den samme konsol som sine bekendte, hvis man har i sinde at spille sammen.

Så mit råd til dig der er i tvivl kan kortfattet siges, beslut dig for hvor vigtigt fysiske disc-spil er for dig, og dernæst afgør hvilken konsol du nemmest kan spille sammen med bekendte på, for i og med teknikken i begge konsoller er så god, er det på det tekniske plan små-ting der adskiller dem fra hinanden.

Populære deals

Flere artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få besked når i tilføjer nye spændende deal forslag og rabatter!
FÅ rabat
Bliv en del af BuyMore
Som medlem opnår du mulighed for at få store rabatter på produkter, som du selv er med til at bestemme.

Buymore medlemskabet er helt gratis.